Anasayfa / Faydalı Bilgiler / 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

ODA GENEL SEKRETERLERİMİZE;

27 Şubat 2013 tarihinde Birliğimizde yapılan ‘6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Bilgilendirme Seminerinde’ oda başkanlarımıza kanuna yönelik sorumluluk ve yükümlülükleri anlatılmış ve bu doğrultuda Oda üyelerini bilgilendirmeleri istenmişti.

Odalarımız tarafından yapılacak çalışmalardan biri de 26/12/2012 tarih ve 28509 sayılı resmi gazetede yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Tebliğini çok iyi inceleyerek üyelerinin kanun kapsamındaki yükümlülüklerinin hangi tarihte başlayacağını tespit etmektir. Bu nedenle Birliğimiz Eğitim,Proje ve AR-GE Birimince Tehlike Sınıflarının Belirlenmesi Çizelgesi hazırlanarak odalarımızın istifadelerine sunulmuştur.Üyelerinize yönelik odanız çapında yapacağınız bu çalışmayla işyerlerinde  çalışan sayısı ve SGK kodu ve NACE kodunun belirlenmesiyle işyerlerinin tehlike sınıfları ve yürürlülük tarihleri belirlenebilecektir. İsteyen oda genel sekreterlerimiz bu doğrultuda bir çalışma yürüterek İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Odalarında alt yapı oluşturarak gelecek yıllara yönelik kanun ile ilgili planlamalarını yapabileceklerdir.

Tehlike Sınıfları Çizelgesi ile ilgili çalışma yürüten ve yürüttüğü bu çalışmayı sonuçlandıran Odalarımızın Birliğimiz Eğitim, Proje ve AR-GE Birimini bilgilendirmeleri de önem arz etmektedir.

Önemle Duyurulur.

ANKESOB EĞİTİM, PROJE, AR-GE BİRİMİ